Parscha Mirghawameddin (WERK)

Parscha Mirghawameddin er en tysk kunstner, der bor nær den franske grænse.
Han er en autodidakt kunstner påvirket af abstrakte designs og arbejder med dybe følelser og energi. 

Kunstneren mener, at kreativitet i hvert af dets forskellige udtryk forbinder os med, hvem vi virkelig er. Det er et udtryk for vores indre væsen og vores indre tanker, følelser og ideer.

For ham er kunsten et udløb for hans følelsesverden, som Parscha Mirghawameddin har anvendt siden sin barndom. For ham forbinder kreativitet mennesket med dets sande indre og udtrykker indre tanker og følelser. Kunstneren drømmer ofte først om farvesammensætningerne, som han så forsøger at oversætte til lærredet i løbet af dagen. Han er således ikke fikseret på et emne i sine malerier, men fokuserer derimod på farvespillet og dets udførelse.

Minimalistiske og drømmende overflader veksler i Parscha Mirghawameddins værker og fylder derved malerierne med vitalitet. Han har en unik malerstil. For at skabe sine dybe overflader påfører kunstneren maling på lærredet lag for lag med en svamp. I forlængelse heraf påfører han bløde og hårde lag med en skraber. Det, der er særligt vigtigt for Mirghawameddin i denne lagdelingsproces, er ikke at påføre malingen vilkårligt og bare hvor som helst, men hvor den faktisk hører hjemme, nemlig der, hvor han føler, den er rigtig.

Ud over sine udstillingsaktiviteter, især i Tyskland, deltager Parscha Mirghawameddin i kunstprojekter og workshops. Hans kunstværker er repræsenteret i internationale samlinger.

Udstillinger
2016 Gedanken i Farbe – Wertstatt Saarbrücken/ Tyskland
2015 Schichtwechsel – Baden Badener Versicherung AG – Saarbrücken 
2009 Museum “Mainzerhof”, Saarbrücken, Tyskland
2008 European Cultural Park, Rheinheim, Tyskland

Se mere fra denne kunster