Kev Munday (1986)

Kev Munday skaber farverige, utopiske verdener og inviterer seeren til at bruge tid på at leve i dem. Inspireret af at se på mennesker og hverdagen overdriver og fejrer Kev det almindelige og sigter efter, at hans kunst appellerer til alle aldre.

I traditionen for kunstnere som Hieronymus Bosch kan Mundays malerier læses som et wimmelbilderbuch (tysk, bogstaveligt talt ‘vrimlende billedbog’), der skildrer scener rigt detaljerede med mennesker, dyr, skabninger og genstande, der venter på at blive opdaget og fortolket af beskueren.

Ved at bruge dristige linjer og blokfarver skaber livligheden i Mundays stil en medrivende visuel oplevelse. Hans ikoniske publikumsmalerier skildrer et hav af unikke individer, som hylder skønheden i mangfoldigheden. Hvert enkelt portræt værdsættes lige meget, samlet set, effekten er en slående vision om fællesskab, som er mere end summen af ​​dets individuelle dele.

Da han startede sin kunstneriske karriere i en alder af 16, kom Kevs første kreative bestræbelser i form af street art; male vægge og efterlade klistermærker og andre markeringer på gademøbler. Det var først et par år senere, at en medkunstner foreslog, at han skulle overføre sit kunstværk til lærred, og han fandt en øjeblikkelig tiltrækning til overfladen. Med udgangspunkt i den stil, han havde udviklet i sit gadearbejde, fortsatte Kev med at arbejde med spraymaling og tuscher ved at bruge de levende farver og dristige linjer, der stadig er til stede i hans arbejde til dato.

Mundays kunst er blevet udstillet i nogle af Englands mest berømte gallerier, herunder The Royal Academy of Arts, The Arnolfini og The Hayward Gallery. Han inviteres jævnligt til at producere kunstværker live på kunstmesser og begivenheder, tidligere forestillinger inkluderer The Affordable Art Fair Amsterdam, Fresh Art Fair Ascot og London Fashion Week. Kevs kunst er samlet over hele verden, med udstillinger, der har fundet sted i Frankrig, Holland, Belgien og Tyskland i løbet af de sidste par år.

– – Priser, udstillinger og bemærkelsesværdige provisioner – –

2008: Den yngste kunstner, der er inkluderet i Dreweatts indledende Urban Art Sale sammen med Banksy, Blek Le Rat, David Choe og mere

2009: Udstillet på Bazaart, London, en pop op-udstilling med Stik, Pure Evil, Fake og andre.

2010: Inviteret af Disney Asia til at tilpasse en Mickey Mouse-figur, der skal fremvises på Times Square, Hong Kong som en del af deres ‘Mickey Brand Halo’-begivenhed.

2011: Inkluderet i Sea No Evil velgørenhedskunstauktionen i Californien, USA sammen med kunstnere, herunder Shepard Fairey, Camille Rose Garcia & 123Klan

2012: Collaboration-møbelsortiment udstillet på Designers Block i The Hayward Gallery, London

2013: Inviteret til at deltage i den første London Illustration Fair på Hoxton Arches.

2014: ‘The Way I See Things’, en soloudstilling, der turnerede flere kunstcentre over hele Storbritannien

2015: Stand af kunstnerens arbejde udstillet på The Other Art Fair på The Arnolfini, Bristol

2016: Opført af The Telegraph som en af ​​fem ‘British Artist’s To Invest In’

2017: Første internationale soloudstilling med Kalkman Gallery i Maastricht, Holland. Alle værker er udsolgt.

2017: Inviteret af Hampshire Police til at graffitere en af ​​deres politibetjentes biler. Fremhævet på BBC News og i The Metro.

2018: Inviteret af Catawiki til at male live og udstille på The Affordable Art Fair, Amsterdam

2019: Samarbejde med IKEA om en farvelægningsplakat i kunstnerens signaturstil. Over 30.000 solgte eksemplarer på verdensplan.

2019: Inkluderet i Sommerudstillingen på The Royal Academy of Arts, den største kunstudstilling med åben indsendelse i verden.

2020: Vægmaleri og udstilling på KI Galerie, Paris

2021: Samarbejde med Nescafe Azera om deres nye takeaway-serie.

2022: Soloudstillinger i London, Paris og Seoul

2023: To store malerier bestilt af et medlem af den Bahrainske kongefamilie

Se mere fra denne kunster