Karl Lagasse (1981)

Karl Lagasse blev født den 4. april 1981 i Paris i en familie af kunstnere. Han voksede op i Deauville i Calvados i Normandiet , hvor han blev uddannet på Fracasse folkeskole og derefter på André Maurois gymnasiet . Han var meget tidligt i kunst og begyndte at lave collager til sin mor i en alder af 7. Det var på dette tidspunkt, han mødte den berømte billedhugger César, som presser ham så til at fortsætte sin vej som kunstner. Lidt senere udforskede han et nyt udtryk ved at mærke væggene i Paris-metroen og opdagede maleriets spontanitet, men opgav ikke collage, hans første sande passion.

Kunstnerisk karriere

Karl Lagasse karriere begyndte i 1996 med salget af sit første værk i Antwerpen , da han var 15 år gammel.

Et par år senere, i 2003, forberedte han sin første udstilling i Paris, hvor han udstillede sine værker, der kombinerer collager og malerier.

Han begyndte at skulpturere i 2004 og fandt inspiration, mens han så Nuits blanche . Han begyndte derefter at lede efter sin stil og begyndte serien af ​​”Bygninger”, “totem”-værker sammensat af forskellige materialer. Samme år forlod han Paris for at slå sig ned i Normandiet, hvor han forvandlede stueetagen af ​​sin mors hus til et galleri, som han kaldte “værkstedet” ( på det tidspunkt beliggende på 79, rue du Général-Leclerc i Deauville ). Han udstiller sine værker der og tilbyder et udstillingsvindue til andre kunstnere som Nasty.

I 2006 dedikerede Isy Brachot (berømt galleri i Bruxelles) en udstilling til ham. Et enkelt af de udstillede malerier bliver ikke solgt. Karl Lagasse tilbød det derefter til en person der ikke havde råd til at købe det.

I 2008 vendte han tilbage til Paris for at udstille på Espace Pierre Cardin . Der præsenteres malerier, skulpturer og fotografier. Der vises også en film om tilblivelsen af ​​værkerne.

2009, året for skabelsen af ​​et af kunstnerens mest emblematiske værker, One Dollar. Et værk, der er et resultat af hans beundring for USA, men som også symboliserer, hvad det er muligt at gøre med en enkelt dollar; “Lav kunst med $1”.

I 2010 blev han valgt til at repræsentere byen Deauville (Normandiet) under ride-verdensmesterskabet “Horsemania”, som fandt sted i Lexington (USA), en by, der er venskabsby med badebyen Normandiet, som han producerede en skulptur til.

Efter “One Dollar”, hvis succes var international, præsenterede han et andet værk, som også ville blive emblematisk, “Cryptogram One”. Det var på Art Monaco-udstillingen i 2011, at offentligheden opdagede det.

For at fejre 65-året for Cannes Film Festival i 2012, skabte han en “Bygning” på 2,80  m gange 60  cm bred i cement, træ, glas og fotos i samarbejde med Corbis og udstillede den i Carlton Cinema Club.. Kunstnerne til stede på festivalen inviteres til underskrive værket, og at efterlade en besked. Det er bl.a, hvad José Garcia , Michel Hazanvisius , Bérénice Bejo , Gad Elmaleh , Cuba Gooding Jr. , Tim Roth , Matthew McConaughey og Zac Efron og Matthew McConaughey gør.

Samme år tilbød Karl Lagasse byen Deauville et “Cryptogram One” lavet i bronze . Skulpturen, som måler 1,90  m høj og 30  cm bred, er installeret ved indgangen til byen (ved starten af ​​Avenue de la République) og indviet af borgmesteren, Philippe Augier, den 5. august 2012.

Maserati kontaktede Karl Lagasse for første gang i 2014 med henblik på et samarbejde om at fejre 100-året for det italienske prestigemærke og den globale lancering af den nye Ghibli. Denne model tjener som grundlag for at skabe værket kaldet “Salme 2”. Det blev præsenteret for offentligheden under Art Paris Art Fair samme år.

Et år efter deres første samarbejde mødtes Karl Lagasse og Maserati igen inden for rammerne af skabelsen af ​​en monumental installation med titlen “A Piece of Heaven on Earth”. Dette værk er sammensat af en Maserati dækket af hvid plastikfilm og en statue af Jesus Kristus , ved hvis fødder adskillige One Dollar- skulpturer repræsenterer tilbagebetalingen af ​​menneskehedens største gæld. Offentligheden opdagede denne installation under Art Paris Art Fair 2015.

I 2016 blev en 2 m høj One Dollar, lavet udelukkende af bronze, udstillet på Art Paris Art Fair. Den Franske Republiks præsident lykønsker ham personligt for hans arbejde. Samme år udstillede han på Atrium Gallery i Marbella , hvor han præsenterede flere nye malerier og skulpturer. Åbningen fandt sted i nærværelse af hans kone, Cherise Lagasse, operasangerinde (hun fremførte flere stykker fra sit repertoire til lejligheden), byens borgmester, Jose Bernal Gutierrez og den internationale presse. I december 2016, blev en af ​​hans skulpturer solgt til en pris af € 60.000.

I 2017 producerede Karl Lagasse trofæet, der belønnede vinderne af den 43. udgave af Deauville American Film Festival.

Siden 2022 har Karl Lagasse været repræsenteret på Galerie Gervais & Gautret – Ibiza, Spanien.

Hovedværker

Blockhaus of Bénerville

Defense of Haîr er budskabet mod krig, som kunstneren malede i 2009 på et blokhus fra Anden Verdenskrig beliggende på stranden i byen Bénerville .

Bygninger

Totem-skulpturer direkte inspireret af New Yorks skyskrabere. De repræsenterer den fascination, som Karl Lagasse har for USA, men også det behov, han har for at bygge sig selv, for at løfte sig selv. Disse værker er lavet med træ, glas og cement. Vinduerne afslører billeder taget af kunstneren under hans møder og rejser. Det er et værk af denne type, som vil blive produceret i Cannes for at fejre festivalens 65- års jubilæum .

En dollar

Oprettet i 2009, “One Dollar er det mest berømte og emblematiske værk af kunstneren, det er det, der skabte Karl Lagasse berømmelse på den internationale scene af samtidskunst. “One Dollar er resultatet af en refleksion over, hvad det er. muligt at gøre med en dollar, på det budskab den formidler (In God We Trust) og det magtsymbol, den repræsenterer. Dette værk kommer i flere størrelser, former, materialer og farver. En One Dollar lavet af bronze 24 og måler 2 m høj og vejer 500 kilo var genstand for et forsøg på tyveri, mens den blev udstillet uden for Bel-Air Fine Art gallery i Genève . I sin bog Le Dernier Chômeur placerer Didier Audebert kunstneren og hans One Dollar.

Cryptogram One

“Cryptogram One” er et “interaktivt” vertikalt værk. Den består af sammenflettede bogstaver og tal og inviterer seeren til at danne ord, der er synonyme med fred og kærlighed. Værket fås i forskellige materialer og farver.

Deauville American Film Festival Trophy

For første gang siden oprettelsen i 1975 opfordrer festivalen Karl Lagasse til at skabe et vinder trofæ. Trofæet, inspireret af “Cryptogram One”, er lavet af støbt aluminium hvorpå vi finder bogstaver arrangeret på alle sider, og som danner ord som håb, visdom eller endda kunst. Trofæet, ledsaget af en lædertaske, der er specielt lavet af Prouès, og hvis ydre er designet af Karl Lagasse, præsenteres for vinderne, herunder Woody Harrelson , Jeff Goldblum , Michelle Rodríguez , Darren Aronofsky , Laura Dern , Robert Pattinson .

Hæder

2009: Artprice rangerer Karl Lagasse blandt de ti bedste billedhuggere i verden under 30 år.

2011: Ifølge en undersøgelse offentliggjort i magasinet MoneyWeek om de 10 højest vurderede franske kunstnere under 30 år, er Karl Lagasse placeret som nummer 5.

2012: New York-publikationen “Farameh” citerer ham blandt de halvtreds bedste samtidskunstnere, der henter inspiration fra traditionelle amerikanske ikoner i værket “For Which It Stands: Americana in Contemporary Art”.

2016: Under Art Paris Art Fair på Grand Palais lykønsker præsidenten for den franske republik personligt Karl Lagasse for succesen med hans to meter lange bronze One Dollar .

Udstillinger mm.

1996:

Første værk solgt i Antwerpen i en alder af 15 33

2003:

Udstilling Evertart Gallery, Paris (Frankrig)

2004:

Work Shop Gallery Exhibition, Deauville (Frankrig)

2005:

Udstilling Galerie Isy Brachot, Bruxelles (Belgien)

2006:

Udstilling Galerie Pascal Polar, Bruxelles (Belgien) – Udstilling – Galerie Xavier Ufkens, Bruxelles (Belgien)

2007:

Permanent udstilling: Opera Gallery, (Paris , London , Miami , Singapore , Hong Kong , Seoul , Monaco , New York , Dubai og Genève)

2008:

Eksklusiv udstilling på Espace Cardin , Paris (Frankrig)

2009:

Oprettelse af “One Dollar”

Udstilling Galerie Olga London, Bruxelles (Belgien)

Arty Gallery Exhibition, Saint-Tropez (Frankrig)

Opus Galerie udstilling, Aix-en-Provence (Frankrig)

Udstiller på “Art Elysées”-udstillingen, Paris (Frankrig)

Åbning af “Workshop” i Deauville, åbning og visning af videoklip om kunstnerens arbejde i Deauville Casino- biografen (Frankrig)

2010:

Efter anmodning fra byen Deauville tog Karl Lagasse til Lexington (USA) og skabte en skulptur til verdensmesterskaberne i ridesport

Bel Air Fine Art Gallery Exhibition, Milano (Italien)

Crans Montana udstilling, Genève (Schweiz)

Luca Fine Art Gallery Exhibition, Verbier (Schweiz)

2011:

Caroline Bober Gallery Exhibition, Paris (Frankrig)

Udstilling Galerie des Lices, Saint-Tropez (Frankrig)

Udstiller på udstillingen “Art Monaco”.

Udstilling Mariegold Fine Art Gallery, Bombay , New Delhi (Indien)

Udstiller på “Art Zurich” ( Schweiz ) 34 og “Art Elysées” udstillingen på Bel Air Fine Art Gallery (Italien)

2012:

Udstilling Artco France Gallery, Paris (Frankrig), Saint Germain des Prés (Frankrig)

Til 65-års jubilæet for filmfestivalen i Cannes skaber Karl en “bygnings”-skulptur bestående af fotos, der gengiver højdepunkterne i festivalens historie

Karl Lagasse tilbyder byen Deauville en bronze “Crytogram One” skulptur, som vil forblive permanent ved indgangen til byen

2014:

Art Paris Art Fair – Udarbejdelse af et abstrakt for bilmærket Maserati under verdenslanceringen af ​​den nye Ghibli , Paris (Frankrig)

2015:

Art Paris Art Fair – Galerie Michel Vidal, Paris (Frankrig)

Paris Art fair – A Piece of Heaven on Earth i samarbejde med Maserati

2016:

Udstilling – Atrium Gallery, Marbella (Spanien)

Art Paris Art Fair, Paris (Frankrig) 35

Sm’art – Aix en Provence (Frankrig) 36

2017:

Skaber af trofæet til den 43. udgave af Deauville American Cinema Festival

Se mere fra denne kunstner